Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 4/2017

De 5 beste filosofieboeken van 2017

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Wout van Tongeren

Jaarlijks wordt de Socratesbeker toegekend aan ‘het meest urgente, oorspronkelijke en prikkelende Nederlandstalige filosofieboek’. Wout van Tongeren werpt een licht op de shortlist.

Ik benijd de juryleden niet. Bij het samenstellen van de long- en shortlist laten zij onvermijdelijk titels vallen die volgens anderen de prijs verdienen. Eenstemmig moeten ze uiteindelijk een winnaar aanwijzen — en achteraf fluisteren dat je zelf een andere favoriet had, is not done. Mijn taak is gemakkelijker: in willekeurige volgorde bespreek ik hier de vijf boeken van de shortlist en op persoonlijke titel roep ik de winnaar uit. Of deze daadwerkelijk de beker krijgt, wordt duidelijk tijdens de Nacht van de Filosofie (21 april, Nijmegen).

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.