Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 2/2017

Van horror naar rauw

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Marianne van Dijk
filosoof, schrijver

Waarom maakte een kunstenaar een schilderij van een foto van de overleden Ulrike Meinhof, een van de oprichters van de Rote Armee Fraktion?


Dead. Gerhard Richter

Na maanden van depressie hing Ulrike Meinhof zichzelf op in haar cel. Ze was een van de oprichters van de Rote Armee Fraktion, de links-extremistische terreurgroep die tussen 1960 en 1998 tientallen moorden pleegde en verantwoordelijk was voor talrijke bankovervallen en bomaanslagen. Midden jaren zeventig zat een aantal van de groep in de gevangenis. Vier andere groepsgenoten van Meinhof stierven ook in hun cel, met zelfmoord als officiële doodsoorzaak, hoewel dit door verscheidene experts en juristen in twijfel wordt getrokken. De grote vraag voor Duitsland blijft of de politie de rest van de groep heeft vermoord.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.