Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 7/2016

Laurent Binet: 'Wie spreekt er eigenlijk als ik spreek?'

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Annette van der Elst

Laurent Binet schreef een hilarische roman over de typisch Franse filosofen, hun hedonisme, en hun onhebbelijkheden. ‘Mijn boek is een hommage aan de periode waarin het Franse denken op z’n top was.’

De Franse schrijver Laurent Binet, gevierd auteur van onder meer De zevende functie van taal, drinkt relaxed een biertje in een café in het Amsterdamse Vondelpark. Hij moest enige stress doorstaan om er te komen: stakingen en overstromingen teisteren Frankrijk, de trein haalde hij op het nippertje na een wilde rit in een taxi door een chaotisch Parijs. Hij heeft tijdens de reis nog even kunnen werken aan zijn dagelijkse bijdrage over Roland Garros voor sportkrant l’Equipe. ‘Sinds ik in mijn roman uitgebreid de historische match tussen Borg en Lendl heb beschreven, geld ik als kenner. Borg won, maar ik laat Lendl winnen’, licht Binet toe, zelf overigens geen onverdienstelijk tennisser.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.