Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
10-06-2016

Vogel Peng en het kwarteltje

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Florentijn van Rootselaar
Filosoof, journalist, schrijver

Vogel Peng vliegt 90.00 mijl de lucht in; het kwarteltje fladdert rond en lacht erom. Oosterse verhalen over de zoektocht naar de zin van het leven.
  

‘Zhuangzi verhaalt over de vogel Peng, die vele duizenden mijlen breed is. Om voldoende wind te vangen om zijn hemelsbrede vleugels te dragen, moet Peng eerst 90.000 mijl de hoogte in vliegen. Hij rolt zich een wervelwind en draaiend als een ramshoorn stijgt hij op. Ver boven de wolken en met de blauwe hemel op zijn schouders vat hij zijn reis aan naar de zuidelijke zeeën.
Vanaf de grond kijkt een kwarteltje toe en lacht erom. ‘Waar gaat die heen? Ik vlieg met een sprongetje omhoog en een paar meter verder kom ik weer neer, ik fladder wat rond tussen de struiken, een betere manier van vliegen is er toch niet! Waar moet die dan heen?’
 
Lees over de zoektocht naar de zin van het leven volgens de Oosterse filosofie.

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.