Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 6/2016

Leven is leren sterven

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Bas Nabers

Hoe kunnen we leren leven met onze vergankelijkheid? Bas Nabers over de schoonheid van het leven als kortstondig avontuur – en over troost en veerkracht.
 
Who wants to live forever? klinkt het in een beroemde song van Queen. Inderdaad, zolang we gezond blijven zouden we misschien ietsje langer willen leven dan we mogen verwachten. Maar voor altijd? Als je geen tijd meer kunt verspelen, omdat je toch oneindig de tijd hebt, dan komt het er niet op aan wat je nú doet. Keuzes verliezen hun urgentie, het moment zijn intensiteit. Pas wie beseft dat het eigen bestaan eindig is, kan het zien als een eenmalig avontuur en stelt zich open voor de verrassende schoonheid van een zinrijk ogenblik.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.