Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 6/2016

De genengekte voorbij

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Jeroen Hopster
Journalist, essayist en docent

Het reductionisme is over zijn wetenschappelijke houdbaarheidsdatum heen, betoogt bioloog Denis Noble. Het leven is geen samenspel van genen, maar van een orkest.
 
Op de website The Naked Scientists kwam de volgende lezersvraag voorbij: ‘Als ik 98 procent van mijn genen deel met een chimpansee en 60 procent met een banaan, hoe komt het dan dat ik maar 50 procent van mijn genen deel met mijn dochter?’ De vraag is even grappig – hier móét sprake zijn van een misverstand – als serieus: zulke getallen duiken met regelmaat op in de media. De oplossing?

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.