Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 5/2016

Gewichtig nietsdoen

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Marianne van Dijk
filosoof, schrijver

In het zicht van de Zuidas zit de Dandy van Kurt Metzler ontspannen te niksen. Volgens Florian Jacobs een stil protest tegen de prestatiemaatschappij.
 
‘Vaak als ik op de fiets zit, rijd ik langs dit kunstwerk. Meestal ben ik dan te laat voor iets. Ik race dan over de Amstel op het fietspad tussen de snelweg en begraafplaats Zorgvlied. En dan doemt dit beeld op in de verte.’
Filosoof Florian Jacobs, coördinator en redacteur bij de Internationale School voor Wijsbegeerte, komt regelmatig langs de Dandy van Kurt Metzler. De Zwitserse kunstenaar maakte een reeks dandyfiguren die onder andere in Zürich, Siena en Singapore te vinden zijn.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.