Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
WP nr. 1/2016

De relevantie van relevantie

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Tim de Mey

Nadenken over scepticisme wordt soms gezien als een ijdele oefening in ‘filosofie om de filosofie’. Ten onrechte, vindt Tim de Mey. Het helpt juist twijfel en meningsverschillen productief in te zetten. Daarbij gaat het niet om ‘beter weten’ als zodanig, maar om de receptuur van probleemoplossing.
 
Een van de hardnekkigste vooroordelen jegens het scepticisme en de reactie erop is dat het alleen ‘filosofie om de filosofie’ zou zijn. Het zou slechts een steriele problematiek betreffen, die weliswaar filosofen die in een ivoren toren leven blijft biologeren, maar in de reële wereld geen maatschappelijke relevantie zou hebben.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.