Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 4/2016

Grensgevallen

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Jeroen Hopster
Journalist, essayist en docent

We kunnen we niet zonder grenzen, ook niet in het denken zelf, zegt Jeroen Hopster. Maar hoe we de grenzen trekken staat niet vast. Wie er mag passeren evenmin.
 
Vorige maand werd de World Press Photo van 2015 bekendgemaakt. De winnende foto toont een vluchteling, die beschenen door maanlicht een kind onder een hek door tilt. De foto is gemaakt op de grens van Servië en Hongarije. De grens is van prikkeldraad.

Twee eigenschappen van grenzen zijn in deze foto gevangen. Eén: grenzen dienen ertoe om bepaalde zaken – of mensen – buiten te houden. Twee: dat lukt niet altijd.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.