Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
04-03-2016

Hoe de mens een Homo destructivus werd

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Wouter Kusters

Onze ondernemingslust en experimenteerdrift dreigen de toekomst van het experimenteren, ondernemen en het leven zelf te vernietigen, sombert Sloterdijk in zijn nieuwste boek. Maar er is hoop.

‘Wat gebeurde er in de twintigste eeuw?’ Dat is de titel van het zojuist verschenen nieuwe boek van de Duitse cultuurfilosoof Peter Sloterdijk. De geschiedenis kennen we van school, we horen nog weleens over de twee wereldoorlogen, de jaren zestig of de val van de Muur. Maar hoe we vanuit de vorige eeuw in de huidige toestand zijn gekomen, dat lijkt ons te ontgaan, volgens Sloterdijk. In zijn typische ironische en beeldende stijl zegt hij: ‘Ondanks al zijn gevechten en gruwelen is de twintigste eeuw tot enkel een fantoom geworden, dat niet meer te reconstrueren valt uit de levensgevoelens van de huidige generaties, en waarvoor geen andere toekomst lijkt te zijn weggelegd dan die van een mythearsenaal en een wilde stortplaats van geweldscènes, materiaal voor amusementsfilms.’

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.