Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 2/2016

Bestaat het mannenbrein dan toch?

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Jeroen Hopster
Journalist, essayist en docent

Dick Swaab, Nederlands bekendste hersenwetenschapper in debat met Denker des Vaderlands Marli Huijer over creativiteit, vrouwenbreinen en opvoeding. Plus: vier bijzondere fragmenten uit het nieuwe boek van Swaab. 

Zij begon haar carrière als methadonarts, was coördinator van de Junkiebond, werd hoogleraar filosofie en schreef verscheidene boeken, onder meer over gender, ritme en discipline. Hij richtte de Nederlandse Hersenbank op, verrichtte baanbrekend onderzoek naar de invloed van het brein op seksuele oriëntatie, en schreef een bestseller die binnen vijf jaar in dertien talen werd vertaald: Wij zijn ons brein – Ek is my brein, Wir sind unser Gehirn, Somos nuestro cerebro. En later dit jaar verschijnt de opvolger: Ons creatieve brein. Hoe mensen en wereld elkaar maken.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.