Log in




Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 2/2016

Paul van Tongeren: 'Je voelt je bijna ongemakkelijk als je dankbaar bent'

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Anette van der Elst

Dankbaar bij de geboorte van je kind, of vanwege een goede gezondheid? Maar hoe kan dat zonder iemand tot wie je die dank richt? Ethicus Paul van Tongeren over een gevoel dat onder druk staat. 

Zijn ouders schreven op zijn geboortekaartje nog dankbaar te zijn aan God, zegt ethicus Paul van Tongeren. Wat er daarna gebeurde is volgens hem veelzeggend. ‘Wij zelf schreven “verwonderd en blij” te zijn met de komst van onze kinderen. De jongste generatie in onze familie is aangekondigd met vermelding van biologische gegevens als lengte en geboortegewicht.’

Verder lezen?



Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.