Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 1/2016

Ontwikkel je karakter met Kant

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Wouter Kusters

Immanuel Kant mag bekendstaan als de auteur van drie moeilijke filosofische klassiekers. Maar hij was ook de schrijver van een concreet en vaak vermakelijk boek over levenskunst. 

De laatste jaren is de term ‘levenskunst’ in zwang gekomen in de filosofie. Auteurs als Wilhelm Schmid in Duitsland en Joep Dohmen in Nederland willen onder deze noemer gedachtegoed verzamelen en uitwerken rondom vragen over het goede leven, authenticiteit en autonomie. Levenskunstadviseurs proberen zich te positioneren en te onderscheiden van de wat oppervlakkige psychologische zelfhulpboeken en moralistische levensadviezen vanaf de kansel uit spirituele of religieuze hoek. De usual suspects en veelgenoemde experts in hoe en wat je moet en kan doen en nalaten zijn filosofen als Foucault, Nietzsche, Montaigne en Seneca

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.