Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 11/2015

Awee Prins: 'Wees hartelijk, waardeer het alledaagse'

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Nele Goutier
Journalist en antropoloog

Onze samenleving lijdt aan ‘ordinair utopisme’, zegt filosoof van de verveling Awee Prins. ‘Alles moet nieuw, spannend, verrassend, interessant zijn.’ Zijn filosofie van de hartelijkheid draait om waardering van het alledaagse.

Het alledaagse ís niet saai. En dat zullen we nooit beseffen zolang we volharden in de utopische jacht op vooruitgang en een boeiend en spannend leven.’ Acht jaar nadat zijn opmerkelijk succesvolle Uit verveling verscheen, denkt Awee Prins nog steeds dat achter onze bedrijvigheid en druktemakerij een angst voor diepe verveling schuilt. We zoeken naar nieuwe kicks

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.