Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 11/2015

Jan Knol: 'Natuurlijk bestaat de waarheid wel'

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Hannah Achterbosch

Veertig jaar lang predikte Jan Knol het protestantse geloof. Nu hij met emeritaat is, vindt hij het antwoord in Spinoza. ‘Ik wil Spinoza naar de mensen brengen, want hij helpt ons God beter te begrijpen.’
 
Schrijver en voormalig predikant Jan Knol zit in zijn sobere werkkamer waar één meubelstuk meteen in het oog springt: een zware houten boekenkast met meer dan honderd boeken van of over Spinoza. De theologieboeken zijn verplaatst naar een, zo zegt hij zelf, ‘minder belangrijke kast’. Meer dan tien jaar geleden kocht Jan Knol op een treinstation het ‘snertboekje’ Spinoza in 60 minuten en vond daarin het antwoord op zijn zorgen.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.