Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 10/2015

Verkwist

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Stephan Sanders

Na lezing van Marcel Mauss’ Essay over de gift begrijpt Stephan Sanders opeens waarom er altijd in de armste buurten het meeste vuurwerk wordt afgestoken.
 
Als uitgangspunt: de verwondering over het dagelijkse leven. En daar dan proberen een verklaring voor te vinden. Zo simpel moet de taakopvatting van Marcel Mauss (1872-1950) zijn geweest, de Franse wetenschapper die als een van de pioniers van de sociale wetenschappen de grenzen aftastte van wat nu te boek staat onder verschillende namen: etnologie, sociologie, psychologie, geschiedenis, politicologie, religiewetenschap en (rechts)filosofie.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.