Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 10/2015

Adam Sandel: 'Ja, ik neem 
het op voor vooroordelen'

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Florentijn van Rootselaar
Filosoof, journalist, schrijver

Adam Sandel (1986) is de rising star van de Amerikaanse filosofie. ‘We zien niet in dat 
de traditie ons ook 
veel kan leren.’

Een paar jaar geleden werd Adam Sandel opgeroepen om zitting te nemen in een jury van een rechtbank. Het ging om een huurdispuut. De rechter vroeg aan de potentiële juryleden of ze ooit eerder betrokken waren geweest bij zo’n geschil.

‘Iedereen die z’n hand opstak kon geen zitting nemen in de jury; de gedachte is dat je dan bevooroordeeld bent’, zegt Sandel. Hij kwam uiteindelijk niet in de jury. Lachend: ‘Ik vertelde hem dat ik een boek over vooroordelen had geschreven. Een boek waarin ik het juist opneem voor vooroordelen.’ 

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.