Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 9/2015

De wispelturige tijdgeest

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Martijn Meijer
Filosoof, schrijver

De Groene Amsterdammer bundelde twintig essays over invloedrijke eigentijdse klassiekers. Hebben die boeken ons denken veranderd of verwoordden ze enkel wat al in de lucht hing?  

Soms verschijnt een boek precies op het juiste moment. Zoals Kapitaal in de 21ste eeuw, waarover iedereen sprak nadat het in 2014 was verschenen. De Franse econoom Thomas Piketty wist het debat in een nieuwe richting te sturen: opeens was ongelijkheid weer een belangrijk thema. Of hing dat al langer in de lucht en voelde Piketty de tijdgeest aan?

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.