Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 6/2015

Peter Bieri: ‘Ieder heeft het recht om niet vernederd te worden’

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Elma Drayer
Journalist

Vol verbijstering kijkt de Zwitserse schrijver en filosoof Peter Bieri naar fenomenen als raamprostitutie en dwergwerpen. ‘Ook iets wat uit vrije wil gebeurt, kan in strijd zijn met de menselijke waardigheid.’

De menselijke waardigheid is onaantastbaar.’ Aan dit fiere zinnetje, onder meer te vinden in de Europese Grondwet, wijdt de Zwitserse filosoof Peter Bieri zijn nieuwe boek Een manier van leven. De titel klinkt wat tam, de inhoud is dat allerminst. Overtuigend laat hij zien, aan de hand van treffende voorbeelden uit de alledaagse praktijk en uit de wereldliteratuur, hoe fundamenteel het begrip ‘waardigheid’ is voor ons denken en doen. 

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.