Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
24-04-2015

René Gude over de schoonheid van het compromis

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Marc van Dijk
Schrijver, journalist en kunstenaar

In één van zijn laatste interviews - drie weken voor zijn overlijden - vertelt de voormalig Denker des vaderlands René Gude waarom hij een groot liefhebber is van het politieke compromis. Het compromis als een ‘gezamenlijke belofte’ van partijen met moeilijk verenigbare idealen, zoals gelijkheidsminnende sociaaldemocraten en ongelijkheid accepterende liberalen. Het interview wordt gehouden door Marc van Dijk van Radio René.
 
Gude: ‘Ambacht, kennis, inspanning, vaardigheid – er is ontzettend veel voor nodig om met besef van botsende principes gezamenlijk beloftes te kunnen doen. Ik heb er bewondering voor als dat lukt.’


Ga voor meer afleveringen naar radiorene.nl
 
Dit interview is gemaakt in opdracht van filosofie.nl, als extra bij Filosofie Magazine, dat deze maand is opgedragen aan René Gude (1957-2015). Gude was uitgever en hoofdredacteur van Filosofie Magazine.
 
interview en montage: Marc van Dijk
eindmontage: Alfred Koster
productie: Radio Rodeo – Marc van Dijk, Tom Loois en Wineke van Muiswinkel

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.