Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 5/2015

Bastaardkinderen

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Wouter Kusters

Peter Sloterdijk beschrijft en analyseert onze breuk met ons erfgoed. Jammer dat hij de mogelijkheid van een consercatieve lezing van zijn boek niet overweegt.

Peter Sloterdijk heeft de koning Midas-achtige gave om alles wat hij aanraakt in filosofie te veranderen. Alledaagse observaties of vreemde geschiedenissen van heinde en ver – deze Duitse cultuurfilosoof werkt het om tot eigenzinnig werk in een beeldende stijl, met scherpe analyses en ironische portretteringen van mensen en hun beweegredenen. Toch is zijn onderwerpkeuze altijd zwaar en veelomvattend: de algehele toestand van de wereld, de mens en hoe alles zo gekomen is.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.