Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
17-04-2015

De kunst van het vreedzaam vechten

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Hans Achterhuis, Nico Koning

'Nooit eerder in de geschiedenis zaten de levens van mensen zo vol met conflicten. We moeten voortdurend ons mannetje staan, of ons vrouwtje - op straat, op het werk, in winkels en zelfs thuis. Het gekke is: ondanks al die confrontaties vloeit er maar zelden bloed. Nooit eerder zelfs was een beschaving zo effectief in het bewaren van vrede. Hoe lukt dat in onze moderne samenleving, wat is het geheim? Daarnaar gaan wij in dit boek op zoek.' - Hans Achterhuis en Nico Koning. Lees hier onder een voorpublicatie van hun boek.
 

De verloren vader

 
Ongetwijfeld was voor ons Nederlanders de moord op Pim Fortuyn op sociaal-politiek terrein de meest dramatische en invloedrijke gebeurtenis in de eenentwintigste eeuw. Bij de tienjarige herdenking ervan, begin mei 2012, werd dit oordeel op vele manieren bevestigd. Natuurlijk kan deze moord niet los worden beschouwd van de stormachtige opkomst van het fenomeen Fortuyn en van de maatschappelijke thema’s die hij daarbij blijvend geagendeerd heeft: immigratie en integratie, de botsing van de islamitische met de christelijk-humanistische cultuur, de vraag naar onze nationale identiteit en de populistische poging om de kloof tussen politiek en volk te overbruggen.
 

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.