Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 4/2015

Marli Huijer, nieuwe Denker des Vaderlands

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Alexandra van Ditmars

Marli Huijer is de nieuwe Denker des Vaderlands. Wat is haar filosofische programma? Ze wil de studeerkamer verlaten om te kunnen ‘tussendenken’.

Marli Huijer is bijzonder hoogleraar aan de Erasmus Universiteit, lector aan de Haagse Hogeschool en publiceerde de afgelopen jaren een reeks toegankelijke filosofische boeken, onder andere over tijd, discipline en de invloed die technologie op ons leven heeft. Toch dacht zij vroeger geen filosoof, maar arts te worden. ‘Mijn studie filosofie berust op een toevalligheid. Net toen ik klaar was met de huisartsenopleiding, besloot de Nederlandse overheid dat je niet langer zomaar als zelfstandig werkend huisarts aan de slag mocht. Via een vriendin kwam ik toen bij de studie filosofie terecht.’

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.