Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
WP nr. 1/2015

Ouderenzorg in een rechtvaardige samenleving

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Ingrid Robeyns

Bezuinigingen in de ouderenzorg leggen steeds meer druk op kinderen om zorg te dragen voor hun hulpbehoevende ouders. Past dit binnen de wijze waarop een rechtvaardige samenleving de zorg voor ouderen regelt?  Ingrid Robeyns , hoogleraar ethiek van instituties, zoekt naar een antwoord aan de hand van het toevalsegalitarisme.
 
In het inleidend artikel van dit themanummer komen Jan Vorstenbosch en Julia Hermann tot de conclusie dat de overheid terughoudend moet zijn om kinderen te verplichten te zorgen voor hun hulpbehoevende ouders. De overheid mag wel kinderen aanmoedigen om voor hun ouders te zorgen, door erkenning aan mantelzorgers te geven, zorgverlof te stimuleren, en op andere manieren gepaste ondersteuning te bieden.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.