Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 3/2015

Philip Pettit: 'We zijn vergeten wat echte vrijheid is'

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Florentijn van Rootselaar
Filosoof, journalist, schrijver

In onze neoliberale tijd, vindt Philip Pettit, is het slecht gesteld met de vrijheid. Hij bepleit een terugkeer naar de republikeinse vrijheid, een twee millennia oud ideaal uit de Romeinse republiek.

Zijn koffer op de hotelkamer zetten? Dat kan later wel; Philip Pettit – net op Schiphol geland – heeft een tight schedule in Nederland. En hij wil de tijd nemen voor het interview. Iets te eten zou wel lekker zijn, heel graag. En een kop thee, alstublieft.
Even later zitten we in de ontbijtzaal van zijn hotel – een patriciërshuis aan het Rapenburg in Leiden. De koffer naast de tafel; zijn laptop op tafel. De gerant komt met een flink spiegelei aanzetten. 

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.