Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 2/2015

Waarom is er iets en niet niets?

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Daan Kuys

Journalist Jim Holt ging op zoek naar de reden van ons bestaan. Het boek werd een who did it.
 
Wat is de meest intrigerende vraag aller tijden? Volgens Jim Holt, filosoof en schrijver voor onder andere de New York Times, is dat de vraag waarom de wereld ooit begon met bestaan. ‘In 1714 formuleerde de Duitse filosoof Gottfried Leibniz die vraag het mooist’, zegt Holt. ‘Waarom is er iets en niet niets?’ In zijn boek Waarom bestaat de wereld? zoekt Holt naar mogelijke antwoorden op die vraag. Als een detective bezoekt hij natuurkundigen, theologen, wiskundigen en filosofen. Met die ene vraag: who did it?

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.