Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
29-01-2015

Waarom de V&D immoreel is

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Suzanne van den Eynden
filosoof, publicist

Enkele keren per jaar heb ik op maandagochtend een vergadering in het zalencentrum van V&D in Utrecht. Omdat de winkel dan nog niet open is, moeten vroege vergaderaars gebruik maken van de personeelsingang. De eerste keer dat ik in de voetsporen van het personeel de trap richting het zalencentrum betrad, kukelde ik bijna achterover van schrik door op de trap geschreven geboden die mij toe leken te schreeuwen. ‘Ik begroet klanten altijd met een glimlach!’ ‘Als er drie mensen in de rij staan, open ik een nieuwe kassa!’ ‘Ik reageer altijd als het alarm bij de uitgang afgaat!’ Op deze peptalkachtige wijze ging het door, twee verdiepingen lang. Eenmaal boven was al mijn lust tot glimlachen verdwenen als sneeuw voor de zon. Ik had zin om iemand af te snauwen, en voor te dringen in de rij voor de koffie.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.