Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
27-11-2014

Markus Gabriel: 'De wereld bestaat niet'

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Jeroen Hopster

Hij verkondigt dat de wereld niet bestaat en steeds meer mensen geloven hem. In 2013 publiceerde filosoof Markus Gabriel Warum es die Welt nicht gibt. Een jaar later is zijn boek in acht talen vertaald, nu ook in het Nederlands. Wat bedoelt Gabriel met die raadselachtige titel? De wereld mag dan niet bestaan, maar daar is de woonkamer van Markus Gabriel niet minder fraai door geworden. Met uitzicht op de witte gevels van een statige Jugendstilwijk in Bonn, licht de jonge hoogleraar de these toe waarover hij een filosofische bestseller schreef: de wereld bestaat niet.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.