Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
WP nr. 1/2009

De estafette: Peter-Paul Verbeek

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Peter-Paul Verbeek

De relatie tussen mens en techniek neemt steeds gecompliceerder vormen aan. Nadat technologie in de afgelopen eeuw een rol is gaan spelen in vrijwel alle aspecten van ons dagelijks leven, is ze nu begonnen aan een opmars naar het menselijk lichaam. Innovaties als hersenimplantaten, gentherapie, embryoselectie en het kweken van menselijk weefsel roepen nieuwe vragen op naar de manier waarop we de relatie tussen mens en techniek moeten begrijpen, en vooral ook naar goede manieren van omgaan met deze techniek. Waar techniek tot nu toe primair werd gebruikt om het menselijk lichaam aan te vullen of te genezen, komt nu de mogelijkheid tot het verbeteren van de mens nadrukkelijk in beeld. De menselijke natuur wordt in toenemende mate een ontwerp.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.