Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 3/2013

Bert Keizer: Wittgenstein

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Bert Keizer
filosoof, verpleeghuisarts

U hebt er misschien niet zo’n last van, maar als er iets biografisch verschijnt over Nescio, Lennon, Elsschot, Beckett, Reve of Wilde, dan moet ik er meteen op af. En bij Wittgenstein heb ik dat zo mogelijk nog sterker. Het gaat me niet om de berucht ongrijpbare ‘relatie tussen leven en werk’, want ik kan die twee nooit goed uit elkaar houden. Michael Nedo heeft daar ook last van, want in zijn Ludwig Wittgenstein. Ein biographisches Album lopen de twee mooi door elkaar, ook in de vele observaties van anderen over het doen en laten van de filosoof. Naast 516 foto’s plaatste hij een even indrukwekkende als onderhoudende reeks citaten uit brieven, dagboeken en memoires van Wittgenstein en mensen uit zijn omgeving.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.