Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
WP nr. 3/2012

De correspondenten: Naar een communicatieve samenleving

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Young Ahn Kang

Net als in veel andere landen spelen sociale media als internet, smartphones, twitter en facebook in Korea een belangrijke rol in het dagelijks leven. In de metro in Seoel is meer dan de helft van de passagiers bezig met zijn smartphone, met filmpjes bekijken, teksten lezen en chatten. Ironisch genoeg wordt er juist de laatste jaren steeds vaker gesproken over het ‘gebrek aan communicatie’ op allerlei gebieden van het dagelijks leven: in de politiek, het onderwijs en het zakenleven, en zelfs in kerken en gezinnen. Zoals iedereen weet heeft Korea bepaald geen gebrek aan communicatiemiddelen. Computers, smartphones en andere elektronische communicatiemiddelen van bedrijven als Samsung, LG en SK vliegen wereldwijd over de toonbank.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.