Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
WP nr. 4/2011

Deliberatie zonder representatie?

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Stefan Rummens

In juni 2011 lanceerde een aantal Belgische prominenten en academici, onder aanvoering van auteur David Van Reybrouck, het G1000-project. Dit initiatief heeft tot doel om in november 2011 duizend willekeurig gekozen Belgische burgers van beide kanten van de taalgrens bijeen te brengen in Brussel om een hele dag samen te discussiëren over de toekomst van België. Vervolgens zal een kleinere groep van geselecteerde burgers meer concreet uitwerken hoe de prioriteiten die uit deze discussie of ‘deliberatie’ naar voor komen het best gerealiseerd kunnen worden. Onder het motto ‘als de politici er niet uitgeraken, laat de burgers dan beraadslagen’ probeert het initiatief een bijdrage te leveren aan het doorbreken van de huidige impasse in de Belgische politiek, waarbij de verkozen politici er nu al meer dan een jaar lang niet in slagen om een regering te vormen of om een akkoord te sluiten over een nieuwe fase in de staatshervorming.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.