Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
WP nr. 4/2011

De correspondenten: Veertig mensen op een plein

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Oscar ten Houten

Democratie is regering door het volk. En dat is de beste vorm van regering die er is, daar zijn de meeste mensen het over eens. Het is ook niet toevallig dat bijna alle politieke partijen in het Westen de democratie in hun naam en in hun vaandel dragen. Maar waar komt die democratie op neer? In veel gevallen op de mogelijkheid om eens in de vier à vijf jaar op de ene of andere kandidaat te stemmen. Meer niet. En toch zijn we eraan gehecht. ‘Democratie’ is, net als ‘vrijheid’, een woord dat een positief gevoel bij ons opwekt. Het is een woord waarmee je een product kunt verkopen, of een politieke partij.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.