Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
WP nr. 2/2011

De filosofische videotheek: O Thiasos

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Ruben Demasure

Een troep toneelspelers komt aan in het station van het Griekse Aegion. In één ononderbroken opname trekken ze richting marktplaats. Er klinken oproepen aanstaande zondag op maarschalk Papa- gos te stemmen. Het is 1952. Plots wijzigt ons gezichtspunt 180 graden. We volgen de koploper van de groep nu van op de rug. Hij kijkt om. Had die man geen snor, korte kostuumvest en bruine koffer? Bij zijn gevolg merken we ineens onbekenden op die er daarstraks nog niet waren, zoals een kind en een man met een opvallende rode sjaal. Aangekomen op het marktplein horen we afroepen dat minister van propaganda Goebbels samen met de nationale leider Metaxas door de stad zal rijden. Het is plots 1939?!

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.