Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
WP nr. 4/2010

De onmogelijke terugkeer

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Tammy L. Castelein & Bram Ieven

Vorig jaar deed de tentoonstelling ‘Modernologies’ musea in verschillende Europese steden aan, waaronder het Museu d’Art Contemporani in Barcelona en het Museum of Modern Art in Warschau. Deze tentoonstelling had als doel de logica achter de principes van het architecturale project van het modernisme en het postmodernisme opnieuw te onderzoeken. Wat haar relevant maakt met betrekking tot de vraag naar engagement in de kunst is dat ze aantoonde dat er in de hedendaagse kunst een verlangen heerst naar een terugkeer naar het modernisme. ‘Modernologies’ gaf de indruk niet alleen het project van het modernisme opnieuw onder de loep te willen nemen, maar ook te willen nagaan welke facetten van de gefaalde utopia’s van het modernistische kunstproject er vandaag nog rechtstaan.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.