Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
WP nr. 3/2010

Vertrouwen in de economie

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Kees Cools & Luc Jeurissen

‘Our business centers around people and trust’ luidt de eerste zin van de business principles van ing; ‘Trusted, professional, ambitious’ zijn de drie kernwaarden van abn amro; ‘Naar herstel van vertrouwen’ luidt de titel van het rapport van de commissie- Maas dat de basis vormde voor de Code Banken die sinds 1 januari van dit jaar van kracht is, enzovoort enzovoort. Vertrouwen, regaining trust, is sinds de financiële crisis het nieuwe buzz word in de financiële sector en ver daarbuiten. Opvallend is dat de toezichthouder van de financiële sector, De Nederlandsche Bank, net vóór het uitbreken van de financiële crisis vertrouwen centraal stelde: ‘Vertrouwen, cement van de samenleving en aanjager van de economie’ is de titel van een studie van De Nederlandsche Bank uit 2005. 

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.