Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
WP nr. 4/2009

De filosofische videotheek: Elephant

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Bram Ieven

Iedere weergave of representatie van een gebeurtenis is slechts een perspectief. Vanuit een perspectief worden bepaalde aspecten van een gebeurtenis uitstekend weer- gegeven, maar blijven anderen onderbelicht of zelfs helemaal ongezien. Wanneer het erop aankomt een volledig beeld te geven van de werkelijkheid schiet een representatie dan ook noodzakelijker- wijs tekort. Er is altijd nog wel iets wat ongezien blijft. Om een volkomen adequaat beeld te krijgen, hebben we altijd nog één extra representatie nodig die ons het missende perspectief kan bieden.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.