Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
WP nr. 3/2009

De correspondenten: Brave New Britain

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Patrick van IJzendoorn

De sociologiestudent Paul Saville uit Bristol kalkte vorig jaar de woorden ‘Vrijheid. Het recht om het ter discussie te stellen.Het recht om te vragen: “Zijn we vrij?”’ op de stoep. Hiermee protesteerde hij tegen de afbrokkeling van burgerlijke vrijheden in zijn land. Saville werd door de politie gearresteerd, twee uur lang opgesloten en hem werd dna-materiaal afgenomen. Het deed denken aan het lot van Steve Jago. Deze vredesdemonstrant werd voor het Parlement gearresteerd omdat hij met een bord rondliep waarop onder meer George Orwells citaat ‘In een tijd van algehele misleiding is het verkondigen van de waarheid een revolutionaire daad’ stond.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.