Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
16-10-2014

Verslag G8 van de Filosofie

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.
Op 18 april 2014 vond de eerste G8 van de Filosofie plaats in de Beurs van Berlage, te Amsterdam. Peter Sloterdijk, John Gray, Sophie Oluwole, Markus Gabriel, Damon Young, Benjamin Barber, Zygmunt Bauman en Aziz Al-Azmeh stonden centraal tijdens deze internationale top van filosofen over de grote uitdagingen van onze tijd.De G8 werd georganiseerd door Filosofie Magazine, Human en Hivos. Hoofdredacteuren Daan Roovers en Marc Josten (Het Filosofisch Kwintet) besloten acht van de meest belangrijke denkers van deze tijd naar Nederland te halen. Verbonden aan de campagne  om omroep Human te redden was de eerste uitdaging zoveel mogelijk mensen te verbinden aan het project.

 
We vroegen het publiek te stemmen op de filosofen die ze het liefst naar Nederland wilden halen. Met behulp van crowd-funding kon de G8 van de Filosofie waargemaakt worden. Waar liggen de uitdagingen van onze tijd? Wat heeft de filosofie hierin te bieden? Welke filosofen moeten komen?
         

Met de bekendmaking van de sprekers in januari werd duidelijk in hoeverre er werkelijk belangstelling was voor een filosofische G8. Binnen een maand was het evenement volledig uitverkocht.


Om 18.30 openen de deuren. De G8 van de Filosofie was met 1500 betalende bezoekers het grootste publieksfilosofie evenement dat Europa ooit gezien heeft. Gedurende 6 uur was er in 10 zalen continu programma. Meer dan 50 vrijwilligers hielpen de organisatie in ruil voor een toegangskaartje.

Behalve internationale sprekers waren er ook Nederlandse filosofen, de uitreiking van de Socratesbeker voor het beste filosofie boek, een scholierendebat, een filocafé, een filmzaal, opnames van Dus ik Ben en nog veel meer.
 
Een internationale live-uitzending  van Het Filosofisch Kwintet besloot de avond.


N.B.: Redacteuren van Filosofie Magazine hielden vanuit de verschillende zalen een live-blog bij voor de geïnteresseerden die geen kaartje meer hadden kunnen bemachtigen. Publiek stroomt binnen


Drukte in de zaal voorafgaand aan het openingswoord van Daan Roovers


Bezoekers staan te wachten voor de administratiezaal


Vrijwilligers wijzen de weg


Radio René interviewt bezoekersPortretten voor de G8 sprekers, Meinbert Gozewijn van Soest

Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.