Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 10/2014

Rebekka Reinhard: 'Ware schoonheid bevindt zich onder de oppervlakte'

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Alexandra van Ditmars

Volgens Rebekka Reinhard laten we ons leiden door een pervers schoonheidsideaal – de binnenkant telt niet meer, alleen de buitenkant. Haar oplossing: we moeten terug naar Plato’s begrip van geestelijke schoonheid.

Designlampen, verse bloemen, oriëntaalse kleden: alles in het interieur van de Duitse filosoof Rebekka Reinhard ziet eruit alsof het met zorg is uitgezocht. Daarnaast is de hoeveelheid boeken in haar huis opvallend – twee brede muren zijn er geheel mee bekleed en tientallen exemplaren liggen uitgestald op de salontafel.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.