Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 10/2014

Achterhuis en Koning: 'We zijn nog nooit zo vreedzaam geweest'

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Marc van Dijk
Redacteur Filosofie Magazine

Berichten over extremisme en burgeroorlogen zijn aan de orde van de dag. Toch weet de mensheid geweld steeds beter te beteugelen, menen Hans Achterhuis en Nico Koning. ‘We willen krachtmetingen aangaan, maar zonder elkaar te verwonden.’ Ze schreven er een boek over.

Als testje vraagt Nico Koning weleens aan zijn studenten waar en hoe ze denken te sterven. ‘Ik krijg dan uiteenlopende antwoorden’, vertelt hij. ‘Over al dan niet erfelijke ziektes in de familie, vaders en moeders die in hun slaap zijn overleden, euthanasie, fijne of minder fijne ervaringen in ziekenhuizen. Maar nooit antwoordt iemand: aan een geweldsdelict.’

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.