Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 10/2014

Bert Keizer: Bacterie in hangar?

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Bert Keizer
filosoof, verpleeghuisarts

Één mens is geen mens. Mens-zijn lukt alleen te midden van andere mensen. Voor één mens is taal ondenkbaar, heb je geen verkeersregels nodig, bestaan er geen slechte manieren, er is dan zelfs geen moraal. Alles wat wij doen of voelen of bedenken verliest zijn betekenis als er geen anderen zijn. We zijn een tijdje zelfs zo ver gegaan om een Overkoepelende Ander te bedenken in wiens ogen niet slechts één mens maar alle mensen die blik van buiten vinden die we nodig hebben om onze positie te bepalen. Bestaan is gezien worden en God zag ons allemaal. 

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.