Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
WP nr. 3/2014

Filosofie en beeld: Nadenken over Kevin

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Mariëtte Willemsen

‘So many stories are determined before they start’, schrijft Eva Katchadourian in de tweede brief van de in 2003 verschenen roman in brieven We need to talk about Kevin. De roman ligt ten grondslag aan de door Lynne Ramsay geregisseerde gelijknamige film, die in 2011 in de bioscopen kwam. Het boek en de film beschrijven de geschiedenis van Kevin, zoon van Eva en Franklin, die kort voor zijn zestiende verjaardag een gruwelijke daad verricht: met pijl en boog schiet hij op zijn school zeven medeleerlingen, een leraar en een kantinemedewerker dood, nadat hij eerst zijn vader en zusje heeft vermoord. Pas aan het eind van het boek, en aan het eind van de film wordt ons dit verteld, maar vanaf de eerste pagina’s en vanaf het eerste beeld voelen we de dreiging van een verschrikkelijke misdaad.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.