Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
FM nr. 7/2014

Eenzaam maar niet alleen

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Bas Nabers

Wie zich alleen voelt, is de eenzaamheid liever kwijt dan rijk. Toch kan afzondering ook heilzaam zijn. We zouden daarom de bewaker van elkaars eenzaamheid moeten zijn.

God schiep Eva ‘omdat het niet goed was dat de man alleen was’. In seculiere taal: een leven zonder anderen is onmenselijk. Dat is een oud, maar hoogst actueel gegeven. Zo maakte het RIVM in september bekend dat bijna 40 procent van de Nederlanders zich enigszins tot zeer eenzaam voelt. Sommigen zijn zo eenzaam dat ze ook na hun dood jarenlang onopgemerkt blijven, zoals het afgelopen jaar herhaaldelijk onder de aandacht kwam.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.