Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
20-04-2014

Alain de Botton: 'Kunst is therapie'

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Jeroen Hopster
Journalist, essayist en docent

Alain de Botton is gastconservator van het Rijksmuseum. Workaholics horen van hem hoe zij tot rust kunnen komen bij een kerkinterieur van Saenredam; roemzoekers krijgen de suggestie om naar Het straatje van Vermeer te kijken.

Tot en met september is Alain de Botton gastcurator van het Rijksmuseum. Daar brengt hij de kunstfilosofie in de praktijk, die hij samen met John Armstrong ontwikkelde in het boek Kunst als Therapie. ‘Het kan geen kwaad de culturele elite een beetje te provoceren.’ 
 
Dit is een uitgebreide versie van het interview met Alain de Botton dat is afgedrukt in Filosofie Magazine. Voor leden in zijn geheel te lezen. 
 

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.