Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
WP nr. 1/2014

Warm aanbevolen: dankbaar en aandachtig

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Gert-Jan van der Heiden

De tachtigste verjaardag van een belangrijk en invloedrijk Nederlands filosoof die jarenlang hoogleraar was aan het Hoger Instituut voor Wijsbegeerte aan de KU Leuven, is het uitgelezen moment om terug te blikken op de denkweg die in die jaren is afgelegd. Tijdens een reeks ontmoetingen in Leuven ging Ger Groot in gesprek met Samuel IJsseling, die in 2012 tachtig is geworden. Dankbaar en aandachtig, het mooie resultaat van deze gesprekken, geeft de lezer niet alleen inzicht in het filosofische klimaat om hem heen, maar ook in het leven, het werk en bovenal het karakteristieke denken van IJsseling.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.