Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
WP nr. 1/2009

Tussen schaarste en overvloed?

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Johan Melse

Duurzaamheid: daar kun je niet tegen zijn, toch? Maar iets waar iedereen voor is, ontsnapt algauw aan een kritische bevraging. Waar hebben we het eigenlijk over? Er zijn vele definities van duurzaamheid en duurzame ontwikkeling en diverse duurzaamheidsmaten ontwikkeld. Dit artikel probeert duurzaamheid vanuit verschillende perspectieven te onderzoeken. Vanuit zo’n collage – of lappendeken – worden hoop ik contouren zichtbaar van mogelijke andere wijzen van omgaan met duurzaamheid, schaarste en overvloed.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.