Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
WP nr. 3/2013

Warm aanbevolen: Het ware leven is elders

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Gert-Jan van der Heiden

Niets lijkt ons zo vertrouwd en gewoon te zijn als het reizen. Het wordt als een teken van economisch verval gezien als de gemiddelde Nederlander of Vlaming in plaats van de gewenste twee keer, slechts een keer voor z’n vermaak een buitenlandse reis kan maken. Daarnaast trekken we er veelvuldig op uit in het kader van zakenreizen, onderzoeksverblijven en conferenties. Wat bezielt ons om zoveel te reizen en wat hopen we op deze reizen te vinden? Dergelijke vragen bespreekt Ruud Welten in zijn nieuwe boek Het ware leven is elders onder de noemer van een ‘filosofie van het toerisme’.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.