Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
WP nr. 1/2013

De estafette: Wie zijn we nu helemaal?

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

Monica Meijsing

Volgens Immanuel Kant zijn de hoofdvragen van de filosofie: ‘Wat kan ik weten?’, ‘Wat moet ik doen?’, ‘Wat mag ik hopen?’, maar misschien vooral: ‘Wie is de mens?’. Filosofie gaat uiteindelijk over onszelf. Je hoeft evenwel bepaald geen filosoof te zijn om naar jezelf op zoek te gaan. Vragen over wie we zijn, waar we vandaan komen en waar we naartoe gaan zijn al zo oud als de mensheid zelf – dát we onszelf deze vragen stellen kan misschien als definiërend kenmerk gezien worden van wat het is een mens te zijn. Maar dat is misschien niet het antwoord waar we steeds naar op zoek zijn.

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.