Log in
Wachtwoord vergeten
Log in | Word lid | Service

Filosofie.nl

Filosofie Abonnement
WP nr. 1/2013

Schrijven als conversatie: Filosofie in een digitale cultuur

Met deze knop kunt u, als u lid bent, artikelen toevoegen aan een leeslijst op uw persoonlijke pagina. Klik hier voor uw abonnement op maat.

André Nusselder

‘Wat we heden ten dage meemaken is niet het einde van het schrift, waardoor, zoals de ideologische voorstelling van zaken van MacLuhan wil, de doorzichtigheid of onmiddellijkheid van de sociale verhoudingen zouden worden hersteld, maar veeleer een steeds krachtiger wordende historische ontplooiing van een algemene schriftuur, waarvan het systeem van het gesproken woord, van het bewustzijn, van de zin, van de tegenwoordigheid, van de waarheid, enzovoort, niet meer dan een effect is en als zodanig moet worden geanalyseerd’ (Derrida 1995: 193).

Verder lezen?Welkom op filosofie.nl!

Speciaal voor nieuwe bezoekers selecteerden wij negen inspirerende artikelen. Lees waarom onderzoek naar geluk niet deugt, zes soorten vervreemding op de werkvloer, hoe Socrates de opkomst van Trump al voorspelde, en meer...

Lees meer
Ik lees graag later

Als u hier uw e-mailadres achterlaat, dan sturen wij het kennismakingsdossier naar u toe. U kunt het dan op ieder gewenst moment lezen.